top of page
Shoulder Massage

Sprostitvena masaža - 30 min - cena 35 €.

Intenzivna masaža - 50 min - cena 50 €.

Masaža hrbta Alea - 30 min - 40 €

Masaža hrbta in vratu

Ali boli? Jap, boli in šele takrat največkrat pomisliš, da bi pa res rabila eno masažo 

Veliko sedenja in dela za računalnikom, ponavljajoči se gibi in prisilna drža, vsakodneven stres - vse to povzroča otrdelost, napetosti in bolečine v telesu, še posebej v hrbtu, vratu in ramenskem predelu. Večkrat se pridružita še slabo počutje in glavobol.

 

S pomočjo različnih masažnih tehnik se doseže sprostitev in povečamo se prekrvavitev mišic. Masaža se osredotoča na območje celotnega hrbta, a hkrati vključuje tudi masažo glave, vratu in ramen. Spodbuja cirkulacijo krvi in limfe, sprošča napetost ter izboljšuje pretok energije.

 

Moč masaže je prilagojena tebi in stanju tvojega telesa.

 

NOVO - Masaža hrbta Alea je začinjena z glasbenim in vodenim sproščanjem, s katerim med masažo lažje dosežeš popolno sprostitev uma in telesa, kar ti omogoča, da se popolnoma prepustiš trenutku, občutiš vrhunsko dobro počutje, notranji mir in harmonijo.

 

Pri intenzivni masaži v večini primerov to res ni "eno samo božanje", saj na posameznih predelih lahko tudi zaboli.  Med masažo se ustavim na predelih, ki potrebujejo več pozornosti.

 

Sprostitvena masaža je nekaj povsem drugega, saj se med masažo sploh ne ukvarjam z bolečinami in težavami v mišicah ali sklepih. Namen takšne masaže je res popolna sprostitev in odklop misli.

Masaža hrbta in vratu - tehnike

Ročna masaža

To pozna danes že skoraj vsak in je pomemben sestavni del vsake masaže. Lahko nežna, prijetna in sproščujoča, lahko je bolj intenzivna in s pritiski na sprožilne točke, z nameno sprostitve. 

Masaža z ventuzami

Ventuze so zakon in moj najljubši pripomoček pri masaži. Včasih boli, ko jih uporabljam, a veliko manj, kot če bi masirala s prstki. vantuze sproščajo fascijo, povečajo prekrvavitev, sproščajo mišice, pospešijo delovanje limfnega sistema. In ja, včasih ostane kakšen "krogec", kar pa je ok. 

Gua sha

Je namenjena premikanju energije, znane kot qi ali chi, po telesu. Izvaja se s posebnim pripomočkom, s katerim se drgne kožo, pri čemer se izvaja dovolj pritiska, da se ustvarijo manjše modrice. Gua sha lahko pomaga pri razgradnji brazgotin in vezivnega tkiva ter izboljša gibanje v sklepih.

Emmet tehnika

je varna in preprosta metoda zdravljenja telesa, ki jo izvajamo z nežnim pritiskom.Je zaporedje majhnih gibov na določenih točkah, ki aktivirajo in re-aktivirajo mišični spomin. Če mišica doživi travmo (nesrečo), šok ali poškodbo, se mišična vlakna napnejo, da zaščitijo to področje. Z Emmett terapijo izvedemo sekvenco gibov ali potez (‘switch’), ki v določenem časovnem obdobju sprostijo to področje, ob tem se tkivo ‘spomni’, kaj naj bi počelo.

Art of Bodywork

je posebna tehnika, ki jo je razvil čudoviti Alastair McLoughlin (MSTR) in zajema sklop izjemnih pritiskov, ki na hiter in učinkovit način sproži sprostitev mišic v posameznih delih telesa. 

Masaža hrbtenice po dr. Breussu

Je nežna in blagodejna oblika masaže. Izvajamo jo s šentjanževim oljem, ki hitro prodira v telo in znotraj navlaži tkivo.

Navodila, ki se jih je dobro držati po vsaki masaži z ventuzam

 • Pij veliko vode

 • Ne treniraj do naslednjega dne.

 • Naslednjih 4-6 ur se izogibaj mrazu, prepihu ali prekomerni toploti (savna).

 • Izogibaj se vročemu tušu, pari, savni do naslednjega dne (uporabi toplo vodo).

 • Ne prejemaj drugih terapij naslednjih 48 ur, ker bi to lahko preobremenilo tvoj sistem ali poslabšalo delovanje opravljene masaže.

 • Ne pozabi, da terapija povzorči delovanje in odpiranje limfnih poti. Še posebej če imate "trmasto zastoje" in da telo potrebuje nekaj časa, da to izloči iz telesa.

 • Če se pojavijo obarvani deli (krogi), je to le stara kri, ujeta v tkivu, in se razprši v parih urah ali največ 4 dneh.

 • Pokliči me, če imaš kakršnokoli vprašanje. 

 • Lahko se pojavijo pekoči občutki, bolečine v rokah, hrbtu ter vratu, kar je le pokazatelj obnovljenega pretoka krvi v tkivo.

 • Poslušaj sporočila, ki ti jih pošilja tvoje telo, vključno s spremembo vzorcev spanja, apetita, žeje, razpoloženja, energije, izločanja tekočin in trdnih snovi, prebave, sposobnosti dihanja, ravni bolečin, vzdržljivosti, časa okrevanja (športnikov) in vse druge spremembe, ki jih opaziš.

 • Vesela bom vsakega poročanja o spremembah.

bottom of page