top of page
Alea Nature trns.png

Vizitka

Podjetje: Alea Nature, Tjaša Gruden Trilar s.p.

Davčna številka: 74693760

Matična številka: 6492070000

Sedež: Zlato polje 11, 4000 Kranj

TRR: SI56 3000 0001 7077 177

Telefon: +386 40 931 130

E-pošta: info@aleanature.com

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram

Splošni pogoji podjetja Alea Nature

Podjetje Alea Nature, Terapije in masaže Tjaša gruden Trilar s.p., vam predstavlja pogoje poslovanja, objavljene v nogi spletni strani https://www.aleanature.com (v nadaljevanju: »pogoji poslovanja«). Določajo se pogoji uporabe spletne strani https://www.aleanature.com, (v nadaljevanju: »spletna stran«) in naročilo storitev, ki se promovirajo preko spletne strani.

Spletno stran upravlja podjetje Alea Nature, Terapije in masaže Tjaša gruden Trilar s.p., Zlato polje 11. 4000 Kranj (v nadaljevanju: »ponudnik«).

»Vsebine« so vsi podatki, informacije, gradiva in druge vsebine, objavljene na spletni strani, kar med drugim vključuje tudi besedila, slike, fotografije, glasbo, video vsebine, programsko opremo, zvočne vsebine, grafiko, blagovne in storitvene znamke ter drugo.

»Uporabnik« v teh pogojih poslovanja predstavlja vsako pravno osebo, ki se odloči za naročilo storitev prek spletne strani https://www.aleanature.com oziroma na drug način izrazi zanimanje za naročilo storitev ponudnika.

»Uporabnik« v teh pogojih poslovanja predstavlja vsako osebo, ki uporablja spletno stran https://www.aleanature.com.

Z uporabo spletne strani uporabnik oz. kupec sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave in njihove sestavne dele ter potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti storitev, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave so razvidne iz ponudbe, ki jo na podlagi povpraševanje pošlje ponudnik kupcu na posredovani elektronski naslov.

1 Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za naročanje in prodajo storitev, objavljenih na spletni strani www.aleanature.com – Alea Nature, terapije in masaže Tjaša. Splošni pogoji poslovanja so uporabniku spletne strani (v nadaljevanju uporabnik) prosto dostopni na spletni strani. Šteje se, da je z nakupom storitve v kakršnikoli obliki uporabnik seznanjen s temi splošnimi pogoji in da jih v celoti sprejema. Pogoji poslovanja veljajo tudi za naročila preko telefona, elektronske pošte in posrednikov (Fresha).

2 Naročanje storitev

Na spletni strani www.aleanature.com uporabnik izbere storitev in se o njeni izvedbi dogovori po telefonu ali mailu ali preko aplikacije za naročanje Fresha.

Naročilo je sklenjeno, ko se kupec prek telefona, sms, e-pošte ali spletne aplikacije Fresha naroči in potrdi termin in se strinja s ponudbo oziroma storitve in cene iz cenika.

 3 Cene in akcijske ponudbe

Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih. Vse navedene cene posameznih storitev, navedene na spletni strani, so navedene v Evrih (EUR) ter so brez DDV-ja, saj nismo DDV zavezanec. Akcijske ponudbe (popusti) so lahko tedenske ali dnevne, oblikujejo se v odvisnosti od povpraševanja. Gospodarski subjekti oziroma zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko. Cene veljajo od 17.1.2023 do preklica oziroma objave sprememb. Vse spremembe in dopolnitve bodo objavljene na spletni strani v splošnih pogojih.

4 Načini plačila

Plačilo se izvede po opravljeni storitvi. V primeru darilnega bona, ki je bil plačan predhodno, ter ga stranka že ob naročilu na termin sporoči da koristi darilni bon in ob terminu tudi preda darilni bon.

Uporabnik lahko naročeno storitve plača na naslednje načine:

 • z gotovinskim plačilom na kraju srečanja po opravljeni storitvi 

 • z nakazilom na Alea Nature transakcijski račun

 • S kreditno ali debetno kartico.

 

5 Prevzem opravljene storitve

Šteje se, da je naročnik izvedeno storitev prevzel brez ugovorov, če jih ob izvedbi storitev ni izrazil in utemeljil.

 

Račun za opravljeno storitev je uporabniku posredovan bodisi osebno, bodisi po elektronski pošti, v roku 14 dni po opravljeni storitvi.

Ponudnik bo skladno z interno politiko podjetja shranil kopijo računov ter druge spremne dokumentacije, ki je hranjena zaradi potreb skladnosti z davčno in/ali drugo relevantno zakonodajo ter zaradi potreb izvedb morebitnih inšpekcijskih, revizijskih in/ali drugih podobnih pregledov ter kupcu posledično ni na voljo. Odgovornost za hrambo računa in druge spremne dokumentacije, ki jo kupec pridobi ob naročilu storitve je v domeni slednjega, ponudnik pa iz tega naslova ne prevzema nobene dodatne odgovornosti.

7 Odstop od naročene storitve in pogoji

Kupec storitve lahko naročilo storitev prekliče, če to sporoči po mailu ali telefonu ali preko aplikacije za naročanje.

V kolikor storitev zajema več zaporednih srečanj (paket), se poravna število vseh, ki so določeni kot ena enota. V primeru odpovedi s strani uporabnika, ko je le ta storitev že plačal, denarja ne vračamo. V primeru odpovedi s strani izvajalca, se znesek plačane in nekoriščene storitve bodisi vrne, ali pa nadomesti v drugih dogovorjenih terminih, ki uporabnikom ustrezajo.

 

 • V primeru, če se je uporabnik dogovoril za termin individualne storitve, ima pravico do naknadne odpovedi brez obveznosti, če je termin odpovedal najmanj 24 ur pred dogovorjenim terminom.

 • V primeru, da uporabnik na storitev ne pride in rezerviranega termina ne odpove vsaj 24 ur prej, bom izvajalka ob naslednjem obisku zaračunala 50% rezervirane storitve.

 • Bon lahko uporabnik kupi  osebno, ga naroči preko kontaktnega obrazca ali naslova info@aleanature.com ali s klicem na 040 931 130.  Darilni bon se lahko kupi za vse storitve navedene v ponudbi  ali za znesek po izbiri.

 

 • S pretečenim darilnim bonom uporabnik ob obisku prejme 65% popust za storitev, ki je napisana na bonu (po trenutnem ceniku) oz. popust v višini 50% vrednosti darilnega bona.

 

 • Paketi - kupljen paket je treba porabiti v roku 6 mesecev.

 

6 Prevzem odgovornosti uporabnika

Uporabnik pred naročilom storitve potrjuje seznanjenost, da vse oblike masaž in terapij, ki jih nudi Alea Nature, Tjaša gruden Trilar s.p., ne spadajo pod uradno priznane oblike zdravstvene oz. terapevtske pomoči. Gre za oblike, ki lahko zgolj dopolnjujejo uradni terapevtski pristop oz. zdravljenje. Za omenjene storitve, ki spadajo pod oblike komplementarne medicine, uporabnik v popolnosti prevzema odgovornost.

V primeru bolezni, poškodb, nosečnosti ali drugih zdravstvenih stanj, je naročnik oziroma kupec dolžan med svetovanjem oziroma ob naročilu storitve izvajalko Alea Nature seznaniti. Spletna stran in njena vsebina ter izvedba storitve ne nadomeščata strokovnega pregleda in terapije Alea Nature ne zagotavlja sto odstotnih rezultatov, saj so ti odvisni od številnih dejavnikov.

Alea Nature ni odgovoren za vsebino, ki jo katerikoli uporabnik objavi na spletni strani. Alea Nature si pridržuje pravico do spremembe ali brisanja katerekoli vsebine, za katero ugotovi, da ni primerna. Alea Nature tudi ni odgovoren za škodo zaradi nedelovanja spletne strani, ki je posledica rednega vzdrževanja ali katerega drugega podobnega razloga.

 

7 Piškotki in oglaševanje

Alea Nature uporablja piškotke, v katerih shranjuje informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.

Uporabnik lahko z nastavitvami svojega spletnega brskalnika določi, ali bo dopustil uporabo piškotov na posameznem spletnem mestu ali ne.

8 Varstvo osebnih podatkov

Skladno z Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679) izjavljam, da bo Alea Nature pridobljene spodaj omenjene podatke o stranki hranil za namene vodenja evidence naročnikovih storitev in jih uporabljal za namene izvajanja naročenih storitev. Alea Nature ima pravico shranjevati osebne podatke naročnika v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in mu na podlagi teh podatkov pošiljati informacije o novih storitvah ali storitvah, ki jih je naročnik že kupil, oz. o posodobljenih storitvah.

Alea nature lahko o uporabnikih naročnikov njenih storitev oziroma kupcih blaga zbira naslednje podatke: ime in priimek, naslov prebivališča, telefonsko številko, spol, elektronski naslov. Pridobljene osebne podatke bo Alea Nature uporabljal za potrebe vodenja statistik in v trženjske namene. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva od Alea Nature, da njegove osebne podatke izbriše iz baze.

Osebni podatki uporabnika so skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Uporabnik storitev Alea Nature se ob izvedbi Alea Nature storitev strinja, da se potrebni podatki za izvedbo storitev uporabijo za potrebe izvajanja in naročanja storitev.

Osebni podatki pridobljeni od uporabnikov storitev na spletni strani www.aleanature.com so varovani in brez njihovega pisnega soglasja ne bodo posredovani tretjim osebam.

 

Upravitelj spletne strani www.aleanature.com si pridržuje pravico do vzpostavitev poslovnega kontakta za reševanje morebitnih nejasnosti pri preverjanju podatkov oziroma za reševanje morebitnih nesoglasij.

Ponudnik vas bo kontaktiral le v primerih:

 • če se naročite na e-novice;

 • če pošljete povpraševanje po storitvi;

 • če pošljete naročilo za svetovanje;

 • če pošljete sporočilo prek kontaktnega obrazca.

9 Pravilnost podatkov

Vsak naročnik uporablja vse storitve spletnega mesta na lastno odgovornost in v celoti jamči za točnost podatkov, ki jih posreduje na spletno mesto. Prepovedan je vnos neresničnih podatkov ali uporaba podatkov koga drugega.

 

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja. Nismo odgovorni za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima kupec zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani. Ne zagotavljamo točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.

 

Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te.

 

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za:

 • Nobeno neposredno, posredno, naključno, posebno ali posledično škodo, ki jo povzroči uporaba ali neuporaba ponudnikovih storitev.

 • Nobene stroške, ki ji povzroči nabava ali nakup storitev ali sredstev, prejemanje sporočil.

 • Nepooblaščen dostop do  uporabnikovih prenosov ali podatkov, skupaj in ne samo s škodo ali izgubo dobička.

 

(IV) Izjave ali obnašanje tretjih oseb, ki so vključeni v storitve ponudnika.

10 Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Alea Nature si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore reševati sporazumno. Če sporazumne rešitve ne bo mogoče doseči, je za reševanje vseh sporov izključno pristojno sodišče v Ljubljani.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

 

Alea Nature, ki kot ponudnik storitev omogoča spletno poslovanje na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

14 Končna določila

Uporabnik pred naročilom storitve potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani www.aleanature.com in da se z njimi strinja.

 

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. V kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno ustrezno sodišče.

Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodne najave.

 

V Kranju, 5.8.2019

Alea Nature, Terapije in masaže Tjaša

bottom of page