Izberi zase:

Masaža z ventuzami - cupping

Če je tvoja prva misel: "A je to tisto, ko imaš na koncu temne kroge po telesu?" imaš kar prav. Vendar pa je pri mojih masažah to velika redkost, saj se ventuze lahko uporabljajo na več različnih načinov. In način, ki ga uporabljam, načeloma NE pušča za seboj temnih madežev.
Obstaja "izrazita" razlika med tradicionalnim kitajskim zdravljenjem in z masažo z ventuzami, ki jo izvajam. Znaki, ki se običajno pripisujejo zdravljenju s TKM, so želeni rezultat. Vendar pa vakuumska masaža z ventuzami, kot jo uporaljam sama,  zelo redko povzroča to obarvanje, imenovano »hickey«. Če pa se že pojavi med terapijo, je to le dodatek, ki nakazuje na sproščanje intenzivnih zastojev telesnih tekočin in toksinov v tem predelu. To ni modrica in bo zbledela po nekaj urah, najdlje nekaj dneh. Prav tako ni verjetno, da se bo ponovno pojavilo na istem območju.

O masaži z ventuzami/cuppingu

 1. Kaj je Masaža z ventuzami - cupping?
  Vetuzo namestim na del telesa, ki ga je treba obdelati, in nato se s sesanjem z vakuumsko pištolo vzpostavi vakum. Sesalni nivo se lahko giblje od lahkega do močnega, gibanje, ki ga izvajam, pa lahko stimulira ali pomirja.
 2. Ali je masaža varna?
  Vakuumska masaža se lahko uporablja za otroke, odrasle in starejše osebe. Najpogostejša težava je prekomerna uporaba. To je zelo intenzivna terapija, ki pomembno vpliva na vse telesne sisteme.
 3. Kakšen je občutek med in po masaži?
  Občutek je resnično neopisljiv, občuti se kot globoka toplota in mravljinčenje, ki lahko traja še dolgo po koncu tretmaja. Ker pomirja živčni sistem, je pogosta globoka sprostitev. Telo po masaži »oživi« in povrne se lahkotnost gibanja.
 4. Kakšne so prednosti masaže z ventuzami?
  Z ustvarjanjem sesalnega in negativnega tlaka se vakuumska masaža uporablja za mehčanje zakrčenih mišic, za sproščanje adhezij in dviganje veznega tkiva, hidratacijo in pretok krvi v telesna tkiva ter odvajanje odvečnih tekočin in toksinov z odpiranjem limfnih poti ter v boju s celulitom.
Masaža z ventuzami je prijetna in nežna tehnika, ki je usmerjena v rezultate.
Rezultati, ki ji dosega so močni, edinstveni in preprosto odlični.  

Rezerviraj svoj termin

Navodila, ki se ji drži po vsaki masaži z ventuzami:


• Pij veliko vode.
• Ne treniraj do naslednjega dne.
• Naslednjih 4-6 se izogibaj mrazu, prepihu ali prekomerni toploti (savna).
• Izogibaj se vročemu tušu, pari, savni do naslednjega dne (uporabi toplo vodo).
• Ne prejemaj drugih terapij naslednjih 48 ur, ker bi to lahko preobremenilo tvoj sistem ali poslabšalo delovanje opravljene masaže.
• Ne pozabi, da terapija povzorči delovanje in odpiranje limfnih poti. Še posebej če imate "trmasto zastoje" in da telo potrebuje nekaj časa, da to izloči iz telesa.
• Če si se odločila Metuljčico, je pomembno, da se do naslednjega dne ne prhš ali kopš.
• Če se pojavijo obarvani deli (krogi), je to le stara kri, ujeta v tkivu, in se razprši v parih ureah ali največ 4 dneh.
• Pokliči me, če imaš kakršnokoli vprašanje. 
• Lahko se pojavijo pekoči občutki, bolečine v rokah in nogah ter vratu, kar je le pokazatelj obnovljenega pretoka krvi v tkivo.
• Poslušaj sporočila, ki ti jih pošilja tvoje telo, vključno s spremembo vzorcev spanja, apetita, žeje, razpoloženja, energije, izločanja tekočin in trdnih snovi, prebave, sposobnosti dihanja, ravni bolečin, vzdržljivosti, časa okrevanja (športnikov) in vse druge spremembe, ki jih opaziš.

Vesela bom vsakega poročanja o spremembah. 


Nastavitve piškotkov