top of page
Brazilska maderoterapija - Alea Nature Kranj

Brazilska maderoterapija

po metodah La Vida in Perfect Body

Novost - brazilska maderoterapija po metodi La Vida in po Perfectbody metodi -  do 6 x bolj učinkovita od navadne maderoterapije. Metodi se med seboj nekoliko razlikujeta, katero bom uporabila, pa je odvisno od stanja telesa.

Maderoterapije verjetno ni treba posebej predstavljati, saj je v zadnjem letu ali dveh postala hit v masažnih in kozmetičnih salonih. Sama je nisem izvajala, ker sem ostala zvesta mojim ventuzam 😊. Do sedaj, ko se je pojavila nova oblika maderoterapije, ki mi je veliko bolj blizu, saj deluje na principu vakuma. V bistvu so to lesene ventuze, ki pa s svojo obliko omogočajo hitrejše in močnejše obravnavanje limfe in problematičnih delov telesa.

Pri brazilski maderoterapiji uporabljam 5 lesenih skodelic (vakumov), s katerimi omogočam res dobre in pa hitre rezultate.


Za optimalen učinek se priporoča minimalno 10 maderoterapij 2x na teden.

Prvi rezultati se opazijo že po 3−5-ih tretmajih, je pa to tudi odvisno od začetnega stanja.

Zakaj izbrati brazilsko maderoterapijo?

🌸 Bolj globinsko delovanje

​Brazilska maderoterapija deluje na principu visokega in nizkega podpritiska, zato gre za globinsko delovanje na nivojih, ki so s prsti ali valjčki težko dosegljivi.

🌸 Sprostitev limfnih in krvnih kapilar

S pomočjo vakuuma v skodelici pride do nizkega tlaka, ki posrka vase kožo in jo s tem privzdigne, obenem pa pride do raztezanja tkiva in do sprostitve limfnih in krvnih kapilar. Posledično se poveča količina krvi v globljih, večjih žilah, kar omogoči prekrvitev tistih predelov, ki so bili pred tem slabo prekrvavljeni ali je bila cirkulacija prekinjena.

🌸 Takojšen rezultat

S pomočjo brazilske maderoterapije izboljšamo mirkocirkulacijo in povečamo dotok hranil in kisika v telo. Limfne kapilarice postanejo bolj pretočne, s pomočjo vakuuma limfne kapilare posrkajo večje količine limfe, s čimer dosežemo učinkovito razstrupljanje telesa in takojšen rezultat – občutno izgubo centimetrov.

🌸 Manjši obseg

S pomočjo skodelic in vakuuma dosežemo, da se izloči maščoba iz celice in tako pride v medcelični prostor, nato jo s pomočjo posebne tehnike premaknemo v limfne vozle oz. bezgavke. Bezgavke imajo nalogo, da prečistijo limfno tekočino, v kateri je sedaj tudi maščoba. Ker se pospeši razstrupljanje, telo vso maščobo, odvečno vodo, toksine izloči preko urina ali s potenjem. 

brazilska maderoterapija

Kaj lahko pričakuješ po tretmaju brazilske maderoterapije?

  • Koža je hitreje bolj gladka in napeta.

  • Videz celulita se hitro zmanjša.

  • Izredna prekrvavitev.

  • Vezivno tkivo – fascija postane vedno bolj prožna.

  • Izboljša se presnova, spodbuja nastajanja kolagena, elastina,

  • Pospeši se izločanje znoja in toksinov


Brazilska maderoterapija je izredno učinkovita, zna pa biti boleča, predvsem na mestih, kjer zastaja limfa oz. se nahaja veliko celulita. A na koncu je rezultat tisti, ki prepriča vsako posebej.

bottom of page